torstai 26. syyskuuta 2013

Jos haluat osua maaliin, tähtää yli.

Nyt vuotaa!

Photo Caldwell Clarke (Clydesdale Champion 2012)
Nimittäin, tämä oli tarkoitus julkisuuteen kertoa vasta kun Vaarojen tuplamara on ohi, ja vain siinä tilanteessa että jalkoja on edelleen kaksi , eikä täydellistä henkistä luhistumistakaan ole tapahtunut.

Mutta ei  tästä salaisuuden panttaamisesta  enää mitään tule.  Joten tässä se nyt on: näytön taustakuvani on jo muutaman viikon ollut tuo oheinen kotka.

Puhalsin toukokuuussa 2012 ajatuskoppaan laineen, ihan pienen vain. Huomasin, että USA:ssa on Ironman-tapahtumissa  Clydesdale (miehille) ja Athena (naisille)-sarja, jonne osallistumisen raja on se  että paino on vähintään 220 paunaa, eli 99.8 kiloa.

Kyseisen sarjan kärkisijoista kisaavat perinteisesti palomiehet ja Navy SEALs -tyyppiset erikoisjoukkojen miehet.

Eräs tuttavani harrastaa jousiammuntaa vaistolla, eli ilman tähtäintä. Luulen, että häneltä olen oppinut tämän elämänopin, joka tässä nyt on taustalla. "Jos haluat osua kaukaiseen maaliin, tähtää reilusti yli."

Nyt ajatuslaine on kasvanut tsunamiksi.

Kesäkuun 8., v. 2014. Endurafit Ironman Eagleman -tapahtuma Cambridge, MD,  USA. Pokaalin vie yllätysvoittaja merten takaa.

Vaikka himoitsen tuon pokaalin hakemista, ja tähtään siihen, se ei ole maali johon yritän osua.

Varsinainen maali on  100kg.  Se on sekä Clydesdale-alaraja että suurinpiirtein Inbody-ihannepainoni. Ihannepainolla ei sinänsä ole mitään väliä, mutta Skotlannin ultran kokemuksella tiedän että minulla ei ole nykypainolla MITÄÄN mahdollisuuksia selvitä ~160km UTMB-kipaisusta Mont Blancin yli 2015. Siksi tämä on tehtävä.

Se on 15 kg vähemmän kuin nyt. Isoja haasteita on edessä:

Endurafit - IRONMAN 70.3 - Eagleman - Jun 8 2014
 • Tuo painonpudotus!
 • Triathlon-puolimatkan ajan parannus, tavoite on oltava  viiden tunnin pintaan. Yli puoli tuntia (vajaa tunti :) pois tämän vuoden ajasta.
 • Harjoittelun muuttaminen. Olen alustavasti jutellut jonkunasteisesta valmennuksen vastaanottamisesta joulu-kesäkuussa.  EN pidä ohjattuna olemisesta. APUA!!
 • Kilpailuvietille antautuminen. Tämä on ennalta kovin rasti!

 No nyt se on siinä. Onpa ainakin mahdotonta enää perääntyä, vaikka Kolin seikkailun jälkeen olisi poikki, joko henkisesti tai fyysisesti.

 

6 kommenttia:

 1. No ihan tosi hienoo ja siistii!!!!! Mietin, että mihinkähän kaikkeen sitä siekiin muuten mahdat vielä ihtees tunkea tässä vuosien saatossa :D Tsemppiä kotkan metsästykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ny kyllä kun tänä aamuna kun koneen avasin ja oli jäänyt tää blogiteksti siihen viimesenä auki, niin hämmästelin kun tulihan se aika rehvakkaasti ilmastua tuo asia. Vähän mietityttää, että oisko se pitänyt silti vaan piilossa ja hiljaa omassa päässä pitää nää tämmöset haaveet ja pysti-uhot! :)

   Poista
  2. Ei missään nimessä! Kyllä tämmäset uutiset pitää kertoa ja jakaa heti! :) Ja kun eihän tässä ole mitään epäselvää, pystin kanssa tulet sieltä kotiutumaan.

   Poista
 2. Mielenkiintoista, enpä ole kuullutkaan että triathlonkin voi olla painoluokkaurheilua! Onko tuonne jotain karsintaa aikojen perusteella vai nopeat syö hitaat-ilmoittautuminen?

  Ei muuta kuin biisonin sarvet pystyyn ja kohti uusia seikkailuita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole karsintaa, ilmoittautuminen on viime vuosina kuulemma täyttynyt parissa viikossa. Mulla on kello soimassa ma-ti välisenä yönä klo 02:00 jolloin ilmoittautuminen alkaa :) ... jos tuohon painoasiaan pitäisi oma mielipide sanoa niin ei se kyllä samaan tapaan varmasti painoluokkaurheilua ollekaan. Eli paino on selkeästi lajin kannalta vain haitta, keveyden suhteen rajoittamattomassa sarjassahan voittajan ajat on noin tunnin luokkaa nopeampia - satakiloinen ei vaan voi suoriutua samassa ajassa. Sen sijaan nyrkkeilyssä, judossa yms. oikeasti painoluokkalajeissa asia ei liene silleen yksiselitteinen. Koska edustan itse tätä ryhmää, niin voisin ehkä uskaltaa sanoa että omasta mielestäni tämä > 100kg painoluokka on kyllä varmaan eräänlaista "vammaisurheilua" - koska edellytykset ovat heikommat :) Jopa Konassa Hawaijilla on ollut Clydesdale -sarjansa vissiin, mutta ei enää viime ja tänä vuonna. Useissa Ironman-brandin alaisissa kisoissa sellainen kuitenkin edelleen on kuten USA:n lajiliiton papereissakin. Suomessa ja Euroopssa tämmötteestä kategoriasta ei varmaan useimmat oo kuullutkaan :) Mielestäni tää on ihan hauska juttu sinänsä, saattaa tavallaan laskea kynnystä kokeilla lajia :)

   Poista
 3. "Thank you! You are now registered for the 2014 EnduraFit Ironman 70.3 EagleMan Triathlon " - countdown to race day 8 Months 5 Days. Mutta pannaan ny tämä asia pariksi viikoksi piironkiin siinä toivossa että sen voi sieltä vielä Waarojen maran jälkeen uudelleen esiin kaivaa :)

  VastaaPoista