maanantai 19. marraskuuta 2012

Ultra-unelma

Luin viime maaliskuussa Dean Karnazesin kirjan Ultramarathon man.

Joitakin päiviä myöhemmin osallistuin Transgrancanaria -tapahtuman Starter-matkalle. Siellä näin  ihan oikeiden ultrajuoksijoiden  kepeän, iloisen ja päättäväisen askeleen heidän  loikkiessaan vuorigasellin lailla ohitseni. Ne, sillä eläimiltä ne vaikuttivat, olivat lähteneet 12 tuntia aikaisemmin, ja juosseet ennen tuota hetkeä sata kilometriä pidemmän matkan Kanarian saarten vuoriston halki.

Siitä tarttui ajatus, joka on kimpoillut ympäriinsä pääkopassa kuin liikaa Coca-Colaa juonut lapsi pomppulinnassa.

Pomput vaimenivat kuukausiksi. Pääosin siksi että Joroisten ja Nastolan triathlon -kisat vyöryivät aika-avaruudessa kohti kuin Balrog Khazad-dûmin sillalle.

Mutta viime kuukausina pomppulinnassa on tömissyt taas. Jymps, jymps!  Säännöllisesti, vähintään parin viikoin välein olen selannut Ahotu Marathons -palvelun  haun tuloksia. Jokin parametri: paikka, aika, matka tai viimeistään turhan pitkä harkinta on  kuitenkin johtanut siihen, että surffailu on päättynyt läppärin kannen ja ajatuksen sulkemiseen. Jymps. JYMPS!


Viikko-pari sitten napsahti ruudulle siinä määrin kiinnostava löydös, että esittelin sen myös Jasonille.

Se oli sellaista juttelua vain. Vain yksi copy-pastettu linkki lisää internetin kohinaan.

 "Juoksit vasta ensimmäinen maratonisi, tuo on mahdotonta.", tai jotain sinnepäin, joku sanoi Jasonille pari päivää myöhemmin.

Don't tell me what I can't do. -- John Locke / Lost


TÖMPS, TÖMPS!    RÖMPS.

Torstaina,  ennen nukkumaanmenoa, kävin kyseisen tapahtuman sivuilla uudestaan.

Klikkasin vaivihkaa "Register" -nappulastakin, ihan vain katsoakseni että milloin ilmoittautuminen alkaa ja niinpäinpois. Tapahtuman 500 paikkaa olivat jo täynnä, ja kaksi nimeä jo jonotuslistallakin.

Tilanteen johdosta täytin rekisteröintilomakkeen samantien, ja ilmoittauduin jonotuslistalle, sijalle kolme. Evästin Jasonin tilanteen vakavuudesta, ja heti seuraavana aamuna hän lähetti bittivuon Skotlantiin ja ilmoittautui myös.

Eilen tapahtumajärjestäjä kertoi Facebookissa, että näillä jonotuslistan sijoillamme olemme käytännössä varmasti mukana!

Hoka Highland Fling Race 27.4.2013

Highland Fling Race on 53 mailin, eli 85 kilometrin ultrajuoksu Skotlannnissa. Webbisivujen perusteella maisemat näyttävät mahtavilta, tapahtuma leppoisalta ja matkakin on juuri ja juuri käsityskyvyn rajoissa. Erikseen mainittakoon, että maaliinpäässet saavat kuohuviinipullon ja ilmaista olutta.

Nyt ei siis tarvitse miettiä enää syitä, miksi jatkaa juoksentelua myös talvella.  :)


... se voisit olla sinä!

Lisää ihania kuvia täällä ja herkullinen video täällä.

ps. Muistathan osallistua Maailmanlopun Maratonille 20.12.2012!

13 kommenttia:

 1. Oih ja voih! Tiedäthän, että on erittäin edesvastuutonta jakaa hakukonetta uusiin juoksutapahtumiin ja päälle viellä bufferoida hienoin kuvin Skotlannin ultratapahtumaa :).

  Onneksi kotimaan kuviot keväälle on lukittuna ja paikat tuonne on jo myyty. Tulettekos ensi syksynä liukkaalle, sateiselle ja mutaiselle Vaarojen ultralle? Sehän on Pirkkalasta yhtä kaukana kuin Skotlanti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottapuhuakseni, kyllä tässä nyt on jo sellainen liike tehty, että liitytty on tuon tapahtuman Facebook-tiedotusluuppiin. Vaikuttaa nimittäin siltä, että hulluja riittää noihin ultrajuniin siinä määrin. Täyttyvät, ennenkuin kerkeää sanoa edes että "Aha!. Että jos meinaa ajoissa keretä niin siinä saa olla vähintään seuraavana päivänä tapahtuman avaamisesta virtuaalikynä kädessä ilmaisemassa sitoutumistaan.

   Ja jos mutaa on kerta tapahtuman spekseissä, niin täyttyy varmasti vielä nopeammin. Kattotaan ny miten menee, mutta pitäisin nyt melko varmana että kyllä se tuohon yhteen kertaan jää. (Hihi :)

   Edesvastuutontahan se tuo hakukonejakelu, sitä en kiellä. Pitäis ehkä panna diskleimerit tänne :)

   Poista
  2. Ärrrsyttävästi samana viikonloppuna Pirkan Hölkän kanssa...

   Poista
 2. Hei, ihan vaan vettä myllyyn lisätäkseni, kannattaa myös harkita ensi syksynä Joensuun 12h Night Runia. Sattumalta kuulin tapahtumasta tässä marraskuun alkupuolella ja ilmoittauduin kisaan mukaan (valvottuani yhden yön sitä mietiskellen). No, tapahtuma oli viime la-su yönä ja juoksuhan sujui siinä määrin että 100 km sain mittariin. :) Voin kertoa että olo on 100 x euforisempi kuin täysmatkan jälkeen. Suosittelen. Vaikka helppoa se ei ole, yhtä vuoristorataa ja luovutus fiilistä... Tuskaa ja hulluutta.

  Maailmanlopun aattona nähdään. :)

  t. Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Eye of the Tigerihan se siellä soi. Ja mitä katoin kierrosaikoja, niin sitä on tykitetty vielä lopussa aika haipakkaa. 12h juoksuaskelia ilman varsinaisia kunnon lepotaukoja on kyllä jotain käsittämätöntä. Onnea, huikea teko! :o

   Poista
 3. Huh huh! Mahtavalta näyttää. Joskus vielä itsekin.. mutta treenaillaan nyt vielä rauhassa perusmaratoneille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkan hölkkä on muuten yksi ehdottomia vuoden kohokohtia. Ehkä näemme siellä ens syksynä! Jos muuten joskus täällä Nokialla ja kaipaat lenkkiseuraa, niin pistä vaikka tätä kautta viestiä,

   Poista
  2. Pyynikkijuoksua olen suunnitellut ensi keväänä mutta taitaa olla just sama viikonloppu kuin tuo Hoka! Huh.

   Sama pätee Satakuntaan, jos joskus kisailet tai tulet muuten tännepäin niin kommenttia vaan blogiin.

   Poista
 4. Kaikkeen sitä vaan minutkin saa innostutettua mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... sanoppa muuta! Pelkään vaan, että jos jossain vaiheessa vielä sataa lunta, joudun kaivamaan naftaliinista kivikautiset Peltoseni vähintään puolipirkkaa varten.

   Poista
 5. Upealta vaikuttaa! Itsellänikin on ollut haaveissa ensimmäinen ultra juurikin Skotlannissa. Glen Ogle 33 Ultra Marathon -tapahtumaa olin katsellut mahdollisena debyyttinä, mutta pitihän tuo Hokakin heti ottaa FB:ssa seurantaan. Vaikka ultrakokeilu taitaakin mulla jäädä 2014:n puolelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan näköinen on kyllä tuokin tapahtuma. Jotenkin näissä Skotlannin tapahtumissa on ihan jo webbisivujen julkituomassa tunnelmassa sellainen positiivinen rento pössis. Ja onhan nuo maisematkin kyllä upeat.

   Noita Coastal trail seriesin tapahtumia on kanskin tullut kateltua. http://www.endurancelife.com/event-new.asp?series=70

   Poista
 6. No on melkoisen mahtavia kuvia! (ja aika rohkeita ukkoja ootte, täytyy todeta) Voin jo muutes kuvitella teidän VALINTATALO muovikassit tuossa huoltopisteellä...

  VastaaPoista